En kanaliseringskurs

För några år sedan träffade jag en kvinna, vi kan kalla henne Helen. Hon bor ungefär halva sin tid i Sverige och halva i Kalifornien. Hon ger kurser i andlig utveckling, säljer kasettband, skivor, böcker och har till och med sin egen tidning. Hon är som en mindre andlig industri.

Jag träffade henne när hon höll ett tal i den lokala sökarföreningen i min hemstad. Hon kanaliserade också sin andlige ledare, och alla i rummet kunde ställa frågor till denne vise varelse.

Med mig fanns min fru, och ett par vänner, som är mediala. Vi kände alla likadant när Helen började kanalisera. Det kändes obehagligt, och hon fick ett otrevligt uttryck i sitt ansikte. Det var som om något fult hade gått in i henne. När jag lyssnade på svaren som gavs av denne varelse till publiken, kunde jag inte låta bli att känna att jag själv hade kunnat ge bättre svar, bara genom att använda ren logik. Jag var inte imponerad, och ingen av mina vänner heller.

Efter sessionen presenterades jag för Helen som nästa talare, jag skulle tala om ut ur kroppenfenomen nästföljande vecka. När hon hörde detta, märkte jag att hon omedvetet tog ett steg baklänges. Jag frågade henne om hennes weekendkurser, där människor får lära sig att kanalisera sina andliga ledare.

"Vad händer om de inte får kontakt med sina ledare? Får de sina pengar tillbaka?" (Hennes kurser är dyra).

"Alla får kontakt på mina kurser", svarade hon.

Lite senare träffade jag två människor som har deltagit på hennes weekendkurser. De var djupt besvikna, och hade varken fått någon kontakt eller någonting annat.

"Ni kan vara glada för det", sade jag till dem. "Ni har bara förlorat pengar, och förhoppningsvis har ni lärt er något på kuppen".

Ännu senare fick jag genom en annan vän höra talas om en kvinna, som hade prövat Helens kurs. Hennes energisystem öppnades verkligen upp, och eftersom hon inte var redo för det, förstördes hon fullständigt på insidan och hamnade på mentalsjukhus. Helen kunde inte hjälpa henne på något sätt, och när kvinnans barn bad henne att göra något för deras moder svarade hon; "Det var Guds vilja".

Barnen fick kontakt med en starkt medial dam, som gjorde sitt bästa för att stänga den stackars kvinnan igen. Hon hade en viss framgång, och kvinnan kunde resa hem från mentalsjukhuset, men hon återhämtade sig aldrig fullständigt.

Denna berättelse kan användas som ett varnande exempel på vad som kan hända när man leker med krafter som man inte förstår.

© Mats Olsson 

© Mats Olsson Skicka E-mail