Hem Meny Senaste Kontakt


Östfjället ca 860m, Köarskärsfjället 876m, Sälen 19/4 2023
 
Sälen är ett perfekt mål för mig, om jag vill göra en liten endagsutflykt. Nu vill jag passa på medan vädret är fint och snön ligger kvar. Jag åker till samma område som jag var på i höstas, men som nu ser helt annorlunda ut. Parkerar längs
vägen någon km efter Högfjällshotellet.
I Sälen finns inga stora utmaningar. Små höjdskillnader och flacka fjäll gör det enkelt att gå. Men alla fjällområden har sin specifika skönhet och det gäller även här. Mitt syfte i dag är bara att få andas lite fjälluft och uppleva vidderna, medan de fortfarande är vita av snö. Och så får jag användning för mina snöskor.
Efter ungefär en timme når jag Östfjällets topp. Här en titt åt nordost.  Västerut syns skidbackarna på Västra Kalven. Bakom till vänster syns  Hundfjället. Jag tar mig nu österut, mot Köarskärsfjället, som är några meter högre än
Östfjället. 
Som jag sa tidigare, varje fjällområde har sin specifika skönhet. Och
det är skönhetsupplevelsen man bör leta efter.. Det ger livsenergi..
Faktum är, att under hela tiden här uppe på fjället är jag helt ensam. Ingen annan människa syns någonstans. Här en titt åt sydost från Köarskärsfjällets högsta punkt.

Och här norrut. Ungefär i mitten, mot horisonten, syns fjällen uppe vid Idre. Från den här punkten kan jag nu även se Trysilfjället, västerut inne i Norge..
Och om jag går ytterligare ett stycke österut syns nu även Fulufjället, rakt norrut..  Vindskyddet ser inte så inbjudande ut. Men tack vare snöhöjden går det bra att sitta på taket, mot baksidan. Där tar jag min fika.
 Allt material: Copyright ©Mats Olsson