Hem Meny Senaste Kontakt


Höferspitze 2131m, Seekopf 2039m, Österrike 4/8 2022
 
Sista dagen i Alperna för den här gången. I dag åker jag till Vorarlberg, där jag
inte har gått tidigare. Ja, här vid Hochtannbergpass, 1676m, har jag aldrig varit
förut.
Medan jag tar mig allt högre upp så frågar jag mig själv varför jag har missat denna plats förut. Bergen här är kanske inte de högsta, men i fråga om skönhet så kan de tävla med vad som helst. Och så är det ju grönare på lägre höjd...
Großer Widderstein, 2533m, alldeles intill. Uppgången till den är brant och tar tid. Den får stå kvar på önskelistan till en annan gång...  Medan jag tar mig uppåt ser jag åt andra hållet, där Widdersteinhütte syns långt borta. Tanken kommer till mig att förlänga tiden här uppe genom att ta mig över till den efteråt. De har nog cappuccino där...
Uppe på drygt 2000m nu. Det är här som det riktigt roliga börjar. Nu får man följa en lång ås, upp och ner, upp och ner. Toppen syns här till höger.
Utsikten är svindlande åt bägge håll. Svindel ja, har man anlag för det bör man kanske inte gå här. Vissa passager är ganske smala. Framme vid toppkorset på 2133m. Großer Widderstein i bakgrunden.
En titt tillbaka på den långa åsen från toppen. Otroligt vackert åt alla håll. Här en titt västerut.

På vägen tillbaka lämnar jag stigen och går off track, ner till Hochalppass 1938m.
Här kan jag ansluta till den stig som leder vidare mot hyttan.
Här passar jag på att bekanta mig med det lokala djurlivet.

Här är en titt tillbaka från toppen Seekopf, 2039m. Höferspitze upp till höger med åsen ut åt vänster. Hochalppass strax under mitten i bild. En stund senare, framme vid hyttan och en god cappuccino. Dagen är räddad!
 Allt material: Copyright ©Mats Olsson