Hydalsbergi 1594m, Norge 21/6 2017


Den här gången åker Dante och Sören med mig till Norge. Vi parkerar bilen vid sjön Vavatn på ca 1160m höjd, nordväst om Hemsedal. (Större bild)

 


Här är enkelt att gå. Så småningom ser vi röset på den första toppen, Hydalhjallens förtopp. Här syns den till höger i bild. Utsikten ner i Hydalen är mäktig. (Större bild)

Uppe på Hydalshjallen V 1383m, efter någon timme. Hydalsberget 1775m i bakgrunden. (Större bild)

Sjön Vavatn västerut. (Större bild)

Och här lite utsikt österut. Vårt huvudmål Hydalsbergi syns här till höger. (Större bild)

Men först måste vi gå ner ett stycke, för att sedan ta oss upp till Hydalshjallens huvudtopp 1425m. Den har som synes ett ganska litet toppröse. (Större bild)
Bild mot Hydalsberget från en utkikspunkt strax nedanför Hydalshjallens huvudtopp. (Större bild)

Vägen vidare mot Hydalsbergi innefattar först en ganska brant nedgång till 1355m. därefter tar vi oss upp över ryggen till vänster om sjön och vidare upp till högsta punkten, som i bilden är det flacka områden långt ut till vänster. (Större bild)


En och annan fjällripa syns här uppe. Men de vill inte vara med på bild, så vi kommer aldrig nära någon av dem. Den här croppade bilden var det bästa jag kunde åstadkomma (Större bild)

Efter totalt drygt två timmar når vi vårt huvudmål, Hydalsbergi 1594m. Det var ganska stenigt den sista biten men annars helt ok. (Större bild)

Vidsträckt utsikt i alla riktningar härifrån. Här ser vi åt sydost. (Större bild)