Del 1: Leh - Rumtse - Tso Kar - Rachungkaru
2/7 - 4/7 2017

2/7: Efter ett mindre bakslag med regndagar och dålig mage, har vår tänkta höjdacklimatisering blivit sämre än vi först räknat med. Därför tar vi nu en taxi från Leh (3500m) till Rumtse (4180m) för att övernatta där, innan vi åker ut på trekken nästa dag. Vi bor i homestay i det vita huset i bild.

3/7:  Efter frukost i Rumtse blir vi hämtade av Gesar Travels bil. De ska från och med nu ansvara för resan. Vägen mot sjön Tso Kar går över passet Taglang La, enligt uppgift näst högsta vägpasset i världen med sina 5328m. Här finns till och med syrgastuber i beredskap, för de passagerare som eventuellt skulle drabbas av höjdsjuka.

Framme vid Tso Kar, som betyder "vit sjö". Det är en saltvattensjö på 4530m höjd över havet,  omgiven av vackra berg, ofta över 6000m höga.
Här ser vi vår första Kiang, en sorts vildhäst som är ganska vanlig här.

Framme vid Nuruchang (4650m) strax söder om Tso Kar. Det här är startpunkten för vår trek. Eftersom vi nu kommer att röra oss genom en total ödemark måste vi ha hjälp den här gången. Att bära all utrustning själv en vecka här är inte rimligt för en normal människa. Vi har nu 6 hästar, en hästskötare, en kock med medhjälpare med oss.

100hm ovanför Nuruchang finns en utkikspunkt på 4750m, med vidunderlig utsikt mot Tso Kar. En fin plats att tillbringa kvällen på... Trekken har inte ens börjat och vi är redan supernöjda!

4/7: Trekken är igång! Vi har lämnat Nuruchang och går nu i flack stigning mot det första passet, Horlam Konka La, 4965m. Det syns här till vänster i bild. Det tar 2h att nå passet från Nuruchang. Den mjuka snöfria toppen som syns till höger är Horlam Konka Ri, 5215m. Den vill vi gå upp på dels för utsikten, dels för att få ytterligare acklimatisering.
Dante har lämnat stigen mot passet och tar sig uppför sluttningarna mot toppen Horlam Konka Ri. Hästarna är på väg mot passet, långt bakom.
Passet Horlam Konka La, 4965m. Tso Kar nätt och jämnt synlig i bakgrunden.
Och här är utsikt från toppen, 5215m. Här syns vår vidare väg mot Rachungkaru, nästa övernattningsplats. Det är det gröna området strax till vänster om toppen på det vänstra röset. Det tar ytterligare ca 2,5h härifrån att gå dit.
Norrut mot Tso Kar från toppen.