Forc. de Crespeina 2558m, Italien 6/4 2015

Inne i de italienska Dolomiterna, strax öster om Val Gardena, ligger Passo Gardena (Grödner Joch) 2121m. Här syns passet strax innan  vi kommer fram till det. Kanalen som vi ska gå upp genom syns lite till höger i bild. (Större bild)

 


En titt söderut från passet. (Större bild)

Sassolungo (Langkofel) 3181m, åt sydväst. (Större bild)

Det tar inte många minuter att gå upp till Jimmys Hütte, som bara ligger något hundratal höjdmeter över passet.  (Större bild)

Efter Jimmys Hütte brantar det på lite mer, men innebär inga problem att ta sig upp med snöskor. Problemen ska komma senare, men det vet vi inte än. (Större bild)


Dante har, för vädret helt lämplig klädsel. (Större bild)

Landskapet är, åt alla håll, helt otroligt vackert. Här en titt åt öster från drygt 2400m. (Större bild)

Efter ett par svårare passager kommer så nästa, Vi måste ta oss ner för denna branta sluttning för att sedan kunna påbörja uppgången mot passet Forc. de Crespeina 2558m. (Större bild)

Uppe vid passet. Uppgången görs från vänster i bild och är, som synes, brant och svårhanterlig med snöskor. (Större bild)

Meningen är först att vi ska ta oss upp på Col Toronn 2655m, men på ca 2600m tar det stopp. Vi har försökt följa ryggen från passet och det skulle man tydligen inte gjort. Man skulle gått till höger på den branta sluttningen i stället. Det hade varit svårt men möjligt. Men vi är fysiskt och psykiskt trötta nu och har en lång, svår väg tillbaka. Här en titt tillbaka mot passet. (Större bild)
Dante på väg över den sista svåra passagen, en brant sluttning, innan vi kan påbörja nedgången mot Jimmys Hütte och slutligen bilen. (Större bild)