Topp 1130m, 11/2 2014
Nära Vatnaknausen, 1303m

Tidig morgonbild, tagen i halvmörker på fri hand från balkongen på Saffos och Sakinas hus i Voss, där jag bor som gäst. Ingen dålig utsikt! Till vänster syns Vatnaknausen 1303m, mer mitt i bild Horndalsnuten 1461m. Min förhoppning är att ta mig upp till Vatnaknausen i dag. (Större bild)

 


Vägen uppåt mot Budalen kan sammanfattas med: ettans växel och en önskan att man hade fyrhjulsdrift. Min förhoppning att kunna köra bilen upp till Budalen, ca 600m, grusas när jag kommer fram hit. Här går inte att köra vidare med en Opel Astra, även om jag har dubbdäck på. Parkerar bilen på knappt 400m höjd och anar redan nu att det här kan äventyra mina ursprungliga planer. (Större bild)

En startramp för paragliding på 450m höjd. Lønahorgi i bakgrunden. (Större bild)

Det tar över en timme innan jag kommer fram dit jag först hoppades  kunna köra med bilen. Detta förskjuter tidsplaneringen och tar även på krafterna. Här en titt upp mot fjället från 650m. (Större bild)

Snön är stundtals ganska mjuk och mina snöskor sjunker ner ett stycke. Här en titt bakåt i Budalen på 750m höjd. (Större bild)


Motljusbild söderut från 750m. (Större bild)

Ännu en gång Lønahorgi, nu från 900m. (Större bild)

Efter 3h, kl.13.00 når jag topp 1130m, ett stycke sv Vatnaknausen. Vägen vidare mot Vatnaknausen visar sig längre än jag trodde, det tar ytterligare minst en timme dit. Om jag fortsätter upp dit, kommer jag inte att nå tillbaka till bilen innan det mörknar. Dessutom blåser en kall kuling här uppe. Jag bestämmer mig för att vända här. (Större bild)

Nordväst ut skiner fortfarande solen. (Större bild)

Man ser ner till Voss, som nu ligger i skugga. Sämre väder är på väg in. Budalen syns nere till höger. (Större bild)

Söderifrån är mörka moln på väg in. Jag tar mig lagom ner till skogen igen innan det börjar snöa. (Större bild)
På väg ner genom Budalen. Toppen bakom döljs nu av moln och snö. (Större bild)