Flimspitze 2828m, 20/7 2012

Väderprognosen i dag ger egentligen inget hopp för vandring. Men jag chansar och kör ändå upp till Samnaun i Schweiz. Linbanan upp till Alptrider Sattel på 2500m är en upplevelse i sig. (större bild)

Välkomstkommittén på Alptrider Sattel (getterna alltså). (större bild)

En titt tillbaka någon km ut. Tycker väl egentligen att bilvägar och linbanor förtar mycket av "känslan" när man ska gå i berg. (större bild)

Men åt andra hållet ser det nu ut så här, betydligt trevligare. Stratusmolnen har just lättat så pass att man ser Bürkelkopf, 3033m. (större bild)

"Bei den seen" kallas detta området, på ca. 2540m. (större bild)

Efter Bei den seen tar man sig upp till sadelpunkten Flimjoch på 2757m. (större bild)

Den lilla blå skylten längst ner säger egentligen allt. På ren svenska; om du har anlag för svindel, gå inte högre nu. (större bild)
Uppgången till Flimspitze räknas visserligen bara som medelsvår, men den ska ändå inte underskattas. Ett antal passager kräver bägge händerna, och försiktighet. Här finns inga säkringar. (Större bild)
Toppen på Flimspitze pryds av ett mindre, men mycket vackert metallkors. (Större bild)
De låga molnen gör att utsikten blir något begränsad. Men jag har molnfritt på toppen så länge jag stannar här. Mitt i bild syns linbanestationen Alptrider Sattel. (Större bild)
Bürkelkopf 3033m, Schweiz nordligaste 3000-metare. (Större bild)
Även i dag är jag helt ensam på toppen. Här dramatisk skönhet i det som senare ska bli åska. (Större bild)
Topparna i Silvretta tittar fram mellan molnen. Tar mig sedan ner till linbanestationen igen, lagom tills de första regndropparna kommer. Perfekt! (Större bild)