Vorderes Alpjoch 2121m, 19/7 2011
Hinteres Alpjoch 2425m
Pleiskopf 2560m

När vi börjar åka med sittliften från ca 1000m i Hochimst, går vi in i moln nästan direkt. Det är inte utan att jag funderar över hur det här ska bli. Men så, just innan vi når toppstationen på drygt 2000m, kommer vi upp i solen ovan molnen, wow! (större bild)

Känslan häruppe är sagolik, magisk. Skönheten kan inte beskrivas i vare sig ord eller bild. Den måste upplevas. Det är alltid svårt att rangordna olika vandringar, men den här är utan tvekan något av det finaste jag varit med om. (större bild)

En kort stund senare når vi Vorderes Alpjoch, som är mer en utsiktspunkt än en riktig topp. (större bild)

På väg uppåt, mot Hinteres Alpjoch. (större bild)

En titt tillbaka på vägen från Vorderes Alpjoch, här ner till höger i bild. (större bild)

Uppe på Hinteres Alpjoch, 2425m. I bakgrunden syns Muttekopf, 2774m. (större bild)

Vägen vidare, mot Pleiskopf, här till vänster i bild. Mitt i bild syns Rotkopf, 2692m. Den är verkligen röd. (större bild)

Efter ett stycke når vi stegen, ca 10m hög. (större bild)

Ju närmare vi kommer Pleiskopf desto mer respektingivande ser den ut. (större bild)
Uppgången till Pleiskopf är också ganska brant och i viss mån besvärlig, med ett antal passager där man måste vara fokuserad och försiktig. Säkringar får man tyvärr klara sig utan här. (större bild)

Maria och Heidi når toppen. (större bild)
Utsikten är hänförande, Lechtaler Alpen är verkligen vackra. Bilden är tagen söderut, med Große Schlenkerspitze 2827m lite till höger. (större bild)
Här syns vägen tillbaka, med Hinteres Alpjoch mitt i bild. (större bild)
Vägen ner från Pleiskopf till Muttekopfhütte är, till att börja med, lite brant och man får ta det försiktigt. Längre ner blir det betydligt enklare. I hyttan kan man få cappuccino, minsann! (större bild)
Efter Muttekopfhütte tar vi Drischlsteig tillbaka till linbanestationen. Jorma och Maria på väg. (större bild)
Drischlsteig kan se lite häftig ut, med sina trappor utmed bergskanten. Men den är ändå ganska enkel att gå. (större bild)