Piz Lad 2808m (14/7 2010)
Piz Russenna 2802m
Äußere Nockenkopf 2769m

En klassisk vy av Piz Lad, till höger i bild, med det halvdränkta kyrktornet i byn Graun i förgrunden. Här syns hela ryggen till Äußere Nockenkopf strax till höger om tornet. (större bild)

Vi startar från Reschner Alm på ca 2010m. Morgondiset har inte släppt än. (större bild)

Jorma och Maria på väg uppåt. Träden tar slut på ca 2200m. (större bild)

På drygt 2300m kommer man till ett mindre kors, som markerar en vacker utkikspunkt. Nedanför syns Reschensee. (större bild)

Det är rena lämmeltåget på väg upp mot toppen, vilken fortfarande är täckt av moln. Molnbasen är emellertid på väg uppåt allt eftersom temperaturen ökar. (större bild)

Sista biten upp mot toppkorset är ganska brant, och tar på krafterna. Nu har molnbasen stigit och toppen är fri från moln. Här syns Reschensee i bakgrunden. Det här är emellertid inte bergets högsta punkt. (större bild)

Om man går vidare ett kort stycke kommer man upp till "high point", 2808m. Schweiz i bakgrunden till höger. (större bild)

En titt tillbaka mot toppkorset från high point. Österrike i bakgrunden. (större bild)

Vi går nu vidare längs ryggen, ner till 2650m för att sedan ta oss över Grubenjoch, det platta området i bild. Bakom syns dagens andra mål, Piz Russenna, 2802m. (större bild)

Toppröset på Piz Russenna. Vi går hela tiden längs den rygg som markerar gränsen mellan Italien och Schweiz. I bakgrunden syns nu Schweiz, med floden Inn som ringlar fram i dalen. (större bild)

Nu är vi framme vid nästa topp, Äußere Nockenkopf, och tittar åt andra hållet med Italien och Reschensee. Till höger syns förtoppen. (större bild)

En titt tillbaka mot Piz Lad från Äußere Nockenkopf. (större bild)

Förtoppen, med sitt vackra kors får markera slutet på den här vandringen. Nu återstår "bara" att gå ner och tillbaka till Reschner Alm. (större bild)