Kyrkja 2032m

Kyrkja sedd från startplatsen Leirvassbu, 1400m. Detta var från början tänkt som en trevlig kvällstur. 600 höjdmeter känns inte alltför omöjligt även om jag gick upp på Skogshorn dagen innan. (större bild)

Det visar sig emellertid att gårdagens vandring sitter kvar mer i benen än jag velat tro. Dessutom är det mycket snö i Jotunheimen i år, och snön är mjuk. Gång efter gång sjunker jag ner till knäna i snö, jobbigt. (större bild)

Efter ett mindre lyckat vägval, där jag måste sparka in kängorna i snön för att inte kana nerför en 60 graders lutning tar jag mig i alla fall fram till själva berget. Uppgången är på högra sidan i bild. (större bild)

Sista delen upp mot toppen är brant, och alla går faktiskt inte upp här. Det här är egentligen inget berg för nybörjare. (större bild)

Det är skönt att komma upp till toppen, men jag är betydligt tröttare än jag räknat med. Får nu en påminnelse att man ska ta det lugnt i början av säsongen. (större bild)

Nåväl, utsiken härifrån är vidunderlig. Här en motljusbild ner mot sjön Leirvatnet som fortfarande är istäckt, med Leirvassbu vid bortre stranden. (större bild)

Hurrungane, med sina vassa toppar långt söderut. Själv tycker jag nog att det är den allra vackraste delen av Jotunheimen. (större bild)

Mycket snö i år, som sagt... (större bild)